חדלות פרעון

חוק חדלות פירעון הינו חוק חדש המהווה הלכה למעשה חידוש לפקודת פשיטת רגל שהייתה נהוגה עד לחקיקתו. החוק מציע אפשרות לכל אדם/עסק/תאגיד להגיע להסדר שיקום כלכלי המעניק הזדמנות שנייה לאותו אדם או בעל עסק שנקלע לחובות שאינו יכול לעמוד בהן. הידרדרות למצב כלכלי שכזה יכול להיווצר ממספר טעמים.

כך למשל נטילת הלוואות מרובות ואובדן שליטה בפער שנוצר בין ההחזרים החודשיים להכנסות, מצב רפואי או משפחתי שגורם להוצאות גבוהות שלא נצפו מראש, קריסת מקור הפרנסה הנובעת מקשיים אובייקטיביים או סובייקטיביים בניהול העסק, כגון חוסר יכולת של לקוחות העסק לפרוע התחייבויותיהם (בדומה ל"תאונת שרשרת"), פגיעה כללית בענף הספציפי, עליית מחירי הגלם או כל קושי תזרימי אחר שעלול לייצר כדור שלג בלתי ניתן לעצירה.

תהיה הסיבה אשר תהא, התוצאה הסופית היא שמשנה – מצב בו לא ניתן להתמודד עם הפער שנוצר בין ההכנסות להוצאות ולא ניתן לשלם את החובות מההכנסות הקיימות. לאחר קבלת תסקיר מצד נאמן שממונה על ידי בית המשפט, בית המשפט יבחן לעומק את הדברים ויציע (יחד עם הנאמן אשר יבחן את יכולתו הכספית של החייב) תוכנית הבראה לפיה ישלם היחיד סכום מסוים בכל חודש שיתחלק בין הנושים בהתאם להוראות החוק ולאחר מכן יקבל הפטר על יתרת חובותיו ויזכה לפתוח דף חדש בחייו הכלכליים.

צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי : קבלת צו לפתיחת הליכים הוא השלב הראשון בהליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל) המטרות העיקריות של ההליכים הן לאפשר לחייב לשקם את עצמו מבחינה כלכלית ולהחזיר לנושים את כספם או רכושם, ככל הניתן פתיחת ההליכים יכולה להיעשות ביוזמת החייב או ביוזמת הנושה לאחר קבלת הצו, מתחילה "תקופת הביניים" כשבסופה יוחלט האם לתת לחייב צו לשיקום כלכלי (השלב האחרון) ואחריו – הפטר

הפטר בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי: ככלל, לאחר כ-4 שנים מהרגע שנפתחו הליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל), חייב, יוכל לקבל פטור מהחובות (הפטר) למרות זאת, אם צרכיו ועלויות המחייה הבסיסיים של החייב גבוהים מכושר ההשתכרות שלו, עשוי להינתן לו הפטר באופן מיידי (הפטר לאלתר) וההליכים יסתיימו באותו רגע ישנם חובות עליהם, ככלל, לא ניתן לקבל הפטר, כגון חוב מזונות ניתן להורות על ביטול רטרואקטיבי של ההפטר, לדוגמה במקרה שהחייב התנהל בחוסר תום לב.

לפיכך, האם אתם סובלים מחובות גבוהים שאתם לא יכולים להחזיר?

עיקולים?

חוששים מהגבלות ומעיקול חשבון הבנק או המשכורות?

צו עיכוב?

לא יכולים לצאת מהארץ או לחדש את הדרכון שלכם?

מחיקת חובות

עיכוב או ביטול ביצוע הליכים

אדם שמצוי בחובות כלכליים קשים רשאי לבקש מרשות האכיפה והגבייה לפתוח בהליכי חדלות פירעון על מנת להשתקם כלכלית בסיועה של המדינה. אמנם מדובר בהליך ארוך, מגביל ומייגע, אך הוא מציע לחייבים אפשרות אמיתית לצאת מחובותיהם ולפתוח דף חדש.

מומלץ להכיר את היתרונות והחסרונות של הליך חדלות פירעון על מנת לדעת אם זהו אכן ההליך הנכון ביותר עבורכם.

אנחנו נדאג לעשות את כל מה שנדרש בכדי לבטל או לעכב צווי עיקול של הוצאה לפועל, צו עיכוב יציאה מהארץ, טיפול בעיכוב חידוש רישיון נהיגה או כל הליך אחר שהופעל נגדכם.

פשרה-או-הסדר

הסדרי חוב

נדאג לעשות את כל מה שנדרש על מנת להפחית בצורה משמעותית את גובה סכום ההחזר ופריסת תשלומים נוחים כך שתכלו להמשיך לחיות את החיים שלכם בכבוד

אפיק הפעולה הנכון ביותר

עורך דין המתמחה בדיני חדלות פירעון יוכל לסייע לכם לבחור את אפיק הפעולה הנכון ביותר עבורכם עוד בטרם פתיחת בקשה להליכי חדלות פירעון. בנוסף, ליווי בידי איש מקצועי משפטי יבטיח כי זכויותיכם נשמרות וכי אתם מקבלים כל מה שהחוק ורשות האכיפה והגבייה יכולים להציע לכם.

איכות החיים והחופש שלכם הם אלו שעומדים על הפרק

אמנם אין ספק כי שכירת עורך דין המתמחה בחדלות פירעון בהוצאה לפועל כרוכה בעלויות נוספות כאשר אתם מלכתחילה מצויים בשפל כלכלי, אך חשוב לזכור כי איכות החיים והחופש שלכם הם אלו שעומדים על הפרק. הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל הוא הליך מגביל מאוד, שישנה את חייכם מן הקצה אל הקצבה.

מורכבות התהליך

בין היתר, תמצאו את עצמכם משלמים סכומים גבוהים מדי חודש, תיאסר עליכם היציאה מהארץ, תאבדו זכויות רבות כלקוחות בבנק, ועוד. באמצעות קבלת ליווי מעורך דין המתמחה בחדלות פירעון בהוצאה לפועל, תוכלו לערער על רוע הגזרה. עורך הדין יוכל לצמצם את ההגבלות המוטלות עליכם ולסייע לכם לעבור את התקופה הזו בדרך הטובה ביותר ככל האפשר.

סיכום

זכרו – אין תחליף לידע וניסיון משפטיים. כל ניסיון להימנע מליווי בידי איש מקצוע עשוי לעלות לכם ביותר. חשוב להיעזר באדם שמכיר את הזכויות שלכם על מנת להקל על הליך חדלות הפירעון.

משרד עורכי הדין רביד בראמי מתמחה בדיני חדלות פירעון ומזמין אתכם ליצור קשר במהרה על מנת שנוכל לסייע לכם וללוות אתכם בתקופה קריטית זו.

משמורת ילדים
לפתיחת הצ'אט
💬 צריכים עזרה?
→ לחצו כאן לשיחת ייעוץ ראשונית ומיידית עם עו"ד רביד בראמי
דילוג לתוכן